Woonkamertegels met vloerverwarming

Terug naar overzicht
Marmer tegel zwart

Heerlijk gelijkmatige warmte met verwarming onder vloertegels

Heeft u vloerverwarming en wilt u deze combineren met tegels? Laten we dan beginnen met u te vertellen dat dit over het algemeen heel goed mogelijk is. Steker nog: veel mensen denken bij tegels als snel aan koude voeten, maar vergeten dat een tegelvloer met vloerverwarming een zeer aangename combinatie is, waarmee u ook zeer kostenefficiënt kunt stoken. Lees hier daarom meer over de combinatie woonkamertegels en vloerverwarming.

Waarom vloerverwarming?

Doordat de vloerverwarming een ruimte veel gelijkmatiger verwarmd, vinden veel mensen deze warmte over het algemeen veel comfortabeler dan warmte van radiatoren.

Bovendien wordt het hiermee gevoelsmatig sneller warm. Een temperatuur van 20 graden voelt bij vloerverwarming al heel behaaglijk aan, tegenover 21 graden bij verwarming met radiatoren.

Dit komt omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloertegels liggen. Daardoor is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij de traditionele systemen.

Woonkamertegels met vloerverwarming

Hoe vloerverwarming aanbrengen?

Vloerverwarming kan op verschillende ondergronden geplaatst en verwerkt worden. Denk hierbij aan onder andere een houten ondervloer, het infrezen in een stenen vloer, het verwerken op profielplaten en het verwerken op draadstaalmatten. De ondergrond en de manier van verwerken hebben in combinatie met de soort tegels wel invloed op de prestaties van de vloerverwarming.

Keramische vloertegels en vloerverwarming

Keramische tegels zijn perfect te combineren met vloerverwarming! Door de geringe dikte van doorgaans 1 cm nemen deze tegels makkelijk warmte op en geven die ook makkelijk af. Een eenmaal opgewarmde keramische tegelvloer blijft lang warm en voelt aangenamer aan dan de warmte van radiatoren.

Natuursteen tegels met vloerverwarming

Ook natuursteen is prima te combineren met vloerverwarming. Deze tegels zijn vaak wel wat dikker, waardoor het langer kan duren voordat ze warm zijn. Maar als ze eenmaal warm zijn, dan blijven de tegels ook lekker lang warm. En in combinatie met de warme uitstraling van natuursteen is het een mooie combinatie met vloerverwarming.

Tegels op tegels met vloerverwarming

Heeft u al een tegelvloer met vloerverwarming? Dan kunt u daar zelfs een nieuwe tegelvloer overheen leggen. Dan moet er wel voldoende ruimte zijn voor het ophogen van de vloer i.v.m. deuren en drempels. Het verlijmen van tegels over tegels heeft wel invloed op de opwarmtijd van de vloer. Maar dat is niet meer dan logisch.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheid van het combineren van uw nieuwe tegelvloer met vloerverwarming? Onze experts kunnen u er alles over vertellen. Neem daarom gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, via de e-mail of via het contactformulier hier op de website.