Renovatietegels

Meer informatie of advies nodig?

Afspraak maken Offerte

Tegels leggen op een bestaande vloer

Renovatietegels kunt u kopen als u een vloer in huis heeft die niet (meer) helemaal aan uw wensen voldoet. Of u heeft een huis gekocht met een badkamervloer die vervangen moet worden, maar een echte renovatie vindt u nog wat te hoog gegrepen, zowel financieel als wat betreft de rompslomp. Renovatietegels, ofwel dunne vloertegels, kunnen dan de oplossing zijn voor uw probleem! U kunt de dunne renovatietegels eenvoudig over de bestaande vloer leggen. Zo voorkomt u sloopwerkzaamheden en een hoop gedoe en stof. Het resultaat is desondanks een badkamer met een vloer die eruit ziet als nieuw. Deze ’truc’ met renovatietegels kunt u uiteraard op diverse plaatsen in huis uithalen, bijvoorbeeld in de keuken, het toilet of de hal.

Wat kenmerkt renovatietegels?

Bij een renovatie van een vloer of wand hoeft u de oude tegels dus niet meer per se te verwijderen. Er zijn namelijk ook dunne tegels verkrijgbaar die specifiek ontworpen worden om over een bestaande vloer of wand aan te kunnen brengen. Het gebruik van dunne tegels bij een renovatie scheelt een hoop breekwerk en u bespaart ook nog eens op kosten.

Waarom renovatietegels van Tegelzetbedrijf Heij-Kinkelaar?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor renovatietegels. Waar kunt u bij ons op rekenen?

  • Uitgebreide showroom voor inspiratie met de laatste trends
  • Wij regelen uw verbouwing, inclusief sanitair, loodgieterswerk, stucwerk
  • Wij denken met u mee en geven aan of u iets wel of niet moet doen
  • Wij zijn pas tevreden als we vakwerk hebben kunnen leveren
  • Wij verkopen niet alleen tegels, maar zijn ook tegelzetter
  • Duurzaamheid in lijm en vloerverwarming

Dunne keramische tegels

Renovatietegels die ook wel XXL of ultra dunne keramische tegels worden genoemd, zijn eigenlijk keramische tegels met een dikte van 3 of 5 mm. Deze dikte heeft veel voordelen bij de renovatie van een tegelvloer. De geringe dikte laat het toe tegel op tegel te plaatsen en uw vloerniveau met slechts enkele millimeters te verhogen. Renovatietegels worden eenvoudig op de oude vloer gelijmd. Met deze geringe dikte geven ze vrijwel nooit problemen met deuren die niet meer open of dicht kunnen draaien boven de vloer.

Kosten dunne tegels

In sommige gevallen zijn dunne(re) vloertegels wel iets duurder dan ‘gewone’ dikke tegels. Dat komt omdat ze natuurlijk wel even sterk moeten zijn als dikke tegels. Ze worden daarom op een andere manier gemaakt wat het proces wat arbeidsintensiever maakt. Maar als u bedenkt dat de dunne renovatietegels over de oude tegels gelegd kunnen worden en die dus niet verwijderd hoeven te worden, bent u alles bij elkaar waarschijnlijk toch voordeliger uit.

Natuursteen tegel breukruw
Visgraat tegels
Visgraat vloertegel houtlook
Natuursteen tegel travertin

Kom kijken in onze showroom

Wilt u ons assortiment renovatietegels bekijken? U bent uiteraard van harte welkom in de showroom in Elst. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die renovatietegels u bieden.

Tegelwinkel Heij -Kinkelaar
Wij nemen de tijd voor onze klanten

Daarom werken wij maandag t/m vrijdag enkel op afspraak. Op zaterdag bent u ook zonder afspraak welkom tussen 10:00 – 16:00.

Afspraak maken

Celsiusweg 18A, 6662 PX Elst (gld)