Vloerverwarming

Meer informatie of advies nodig?

Afspraak maken Offerte

Specialist in vloerverwarming aanleggen

Of u nu wel of niet een tegelvloer heeft; steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming in hun woning en dat is een logische keuze. Met vloerverwarming creëert u een zeer behaaglijk klimaat in huis. Luchtcirculatie behoort daarmee in huis tot de verleden tijd en ook van die onaangename ‘koude trek’ bent u dan verlost, omdat de ruimte met vloerverwarming gelijkmatig wordt verwarmd.

Samen met onze partner Vloerverwarming Nederland zijn wij gespecialiseerd in het monteren van vloerverwarming. Wij kunnen u daarom een garantie van 5 jaar bieden op de verwarmingssystemen die zijn voorzien van een pompschakelaar en maar liefst 50 jaar garantie op de vloerverwarmingsslang, waarvan de eerste 10 jaar inclusief gevolgschade dekking. Alle reden dus om voor ons te kiezen voor de aanleg van uw vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Naast cv-gestookte vloerverwarming is ook elektrische vloerverwarming mogelijk. Bij ons kunt u terecht voor de volgende 3 soorten:

  1. Vloerverwarmingskabels: dit zijn dunne kabels die zorgen voor warmte onder de vloer
  2. Vloerverwarmingsmatten: dit zijn kunststof matten met daarop de kabels al vastgeplakt
  3. Vloerverwarmingsfolie (infrarood): zeer dunne soort vloerverwarming van plusminus 2 tot 3 millimeter die direct onder de vloer worden gelegd, waardoor de vloer extra snel opwarmt

Waarom vloerverwarming?

Met vloerverwarming kunt u een besparing op uw energieverbruik realiseren van wel 10 tot 15 procent ten opzichte van andere manieren van verwarmen. Voor de aanleg van een vloerverwarming zijn geen ingrijpende veranderingen in uw installatie nodig, omdat deze eenvoudig op een reeds aanwezige cv-ketel kan worden aangesloten. Daarnaast is elektrische vloerverwarming mogelijk. Daar leest u verderop meer over.

Vloerverwarming cv gestookt

Bij een cv gestookte vloerverwarming worden er verwarmingsbuizen in de vloer gelegd. Deze buizen kunnen zowel bij een reeds bestaande vloer als bij een nieuwe bouwvloer rechtstreeks op de ondervloer worden bevestigd.

Deze worden vervolgens via een verdeler (regelunit) op de cv-installatie of cv-ketel aangesloten. De ketel pompt het warme water door het leidingsysteem onder de vloer. Bij radiatoren is dat water tussen de 70 en 90 graden Celsius, maar voor vloerverwarmingssystemen is tussen 30 en 45 graden al voldoende.

Vloerverwarming begane grond
Vloerverwarming plaatsen
Vloerverwarming thuis
Vloerverwarming woonkamer

Meer weten over vloerverwarming?

Wilt u meer weten over de soorten vloerverwarming en/of het installeren van vloerverwarming bij u thuis of op kantoor? Neem dan gerust contact met ons op, of bezoek onze showroom in Elst.

Tegelwinkel Heij -Kinkelaar
Wij nemen de tijd voor onze klanten

Daarom werken wij maandag t/m vrijdag enkel op afspraak. Op zaterdag bent u ook zonder afspraak welkom tussen 10:00 – 16:00.

Afspraak maken

Celsiusweg 18A, 6662 PX Elst (gld)