Vloerisolatie

Meer informatie of advies nodig?

Afspraak maken Offerte

Specialist in vloerisolatie aanleggen

Vloerisolatie lost voor veel mensen veel problemen in huis op. Een vochtige kruipruimte? Een koude vloer? Tocht in huis? Vloerisolatie is het toverwoord! Zeker bij woningen van voor 1982 zijn de vloeren doorgaans nog niet geïsoleerd. Woningen van latere datum zijn meestal wel voorzien van vloerisolatie toen ze zijn gebouwd. Bij veel vloeren kunnen we binnen een dag vloerisolatie aanbrengen.

Energie besparen met goede vloerisolatie

Met het isoleren van uw vloer bespaart u direct op uw energiekosten. Volgens berekeningen van onafhankelijk instituut Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. Dat is snel verdiend, nietwaar? Na het isoleren van uw vloer gaat u minder gas verbruiken, waardoor uw kosten fors lager worden.

Voordelen van vloerisolatie

  • Geen optrekkend vocht meer vanuit de kruipruimte in uw woning.
  • Geen koude vloeren meer.
  • Snelle terugverdientijd, gemiddeld binnen 6 jaar.
  • Relatief geringe investering gezien de terugverdientijd.
  • Waardeverhogend voor uw woning door een beter energielabel.

Manieren van vloerisolatie aanbrengen

We kunnen op diverse manieren vloerisolatie aanbrengen. Welke soorten vloerisolatie zijn er? De meest toegepaste manier van isoleren is aan de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte. De andere manier is bodemisolatie.

  • Vloerisolatie via de kruipruimte: deze manier van isoleren levert de meeste energiebesparing op. De kruipruimte moet dan wel minstens 50 centimeter hoog zijn.
  • Bodemisolatie: bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Dit wordt meestal gedaan bij een te ondiepe kruipruimte van minder dan 50 centimeter.

Andere vormen van vloerisolatie

Heeft u een houten vloer? Dan kunnen we een deel van de vloer weghalen, isolatiemateriaal aanbrengen en de vloer weer terug leggen. Dit is een arbeidsintensief werkje en biedt minder goede isolatie dan vloerisolatie via de kruipruimte. Heeft u een betonvloer zonder goede kruipruimte? Dan is de vloer zelf voorzien van isolatiemateriaal de enige optie. Tot slot is een compleet nieuwe vloer aanbrengen ideaal om vloerisolatie aan te brengen. Dus, had u toch al plannen voor een nieuwe vloer? Dan is dit hét moment voor vloerisolatie!

Meer weten over vloerisolatie?

Wilt u meer weten over vloerisolatie, de diverse manieren van vloeren isoleren en/of het laten aanbrengen van vloerisolatie bij u thuis of op kantoor? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom in Elst.

Tegelwinkel Heij -Kinkelaar
Wij nemen de tijd voor onze klanten

Daarom werken wij maandag t/m vrijdag enkel op afspraak. Op zaterdag bent u ook zonder afspraak welkom tussen 10:00 – 16:00.

Afspraak maken

Celsiusweg 18A, 6662 PX Elst (gld)