Stucwerk en spuitwerk

Meer informatie of advies nodig?

Afspraak maken Offerte

Strakke muren en plafonds met vakkundig stucwerk

Als tegelzetbedrijf hebben wij ons in de loop der jaren ook gespecialiseerd in bouw en verbouwwerkzaamheden, zoals het verzorgen van timmerwerk en elektra en badkamer en toilet verbouwingen. Daarvoor werken wij samen met een aantal betrouwbare vaklieden die stuk voor stuk vakwerk leveren. Dat betekent dat wij u ook topkwaliteit stucwerk kunnen bieden. We hebben het hierbij over echt alle soorten stucwerk die we zowel handmatig als met een zogenoemde gipsspuit kunnen aanbrengen voor een mooi glad en strak afgewerkt resultaat voor uw muren en/of plafonds.

Diverse soorten stucwerk

Voor mooi strak afgewerkte muren en plafonds zijn verschillende soorten stucwerk mogelijk, zoals glad pleisterwerk, wat veel gekozen wordt, of een structuur afwerking, zoals spachtelputz of spackspuitwerk. Wij kunnen alle soorten stucwerk met de hand of met behulp van een gipsspuit aanbrengen. Het voordeel van machinaal stucen is dat dit sneller klaar is dan met de hand stucen. Uw muren en plafonds zijn dan ook eerder klaar.

Glad stucwerk

Glad stucwerk wordt momenteel het meest gekozen. Deze afwerking voor wanden en plafonds geeft een chique uitstraling aan een woning. De afwerking van glad stucwerk bestaat uit latex voor de muren en plafondverf voor de plafonds. Zowel latex als plafondverf kan gerold worden of gespoten worden met een airless verfspuit in de door u gewenste kleuren. De laagdikte van glad stucwerk kan variëren van 1 mm dikte tot 10 cm dikte, afhankelijk van eventuele krommingen in de muren en plafonds.

Spackspuitwerk

U kunt ook kiezen voor een afwerking met spackspuitwerk. Dit is een voordelige manier van afwerken. Spack wordt aangebracht met een spackspuit die met hoge snelheid het materiaal op de vlakke ondergronden van wanden en plafonds aanbrengt. Spack heeft een korrelstructuur die in allerlei diktes leverbaar is, van heel grof tot heel fijn.

Verfspuiten muren en plafonds

Het verf spuiten van latexverf voor wanden en plafonds wordt gedaan met een airless verfspuit. Deze spuit zuigt de verf op uit de emmer en brengt deze met een druk van 200 bar aan op muren en plafonds. Op deze manier kunnen we stucwerk van een strakke laag verf voorzien, zonder strepen of eventuele banen.

Wanneer kiest u voor stucwerk?

Stucwerk heeft een luxe uitstraling, maar wordt ook gebruikt als ondergrond voor andere afwerkingen. Het wordt daarom toegepast in de volgende situaties:

  • Als ondergrond voor strak schilderwerk
  • Als ondergrond voor tegelwerk
  • Om scheve muren recht te maken
  • Om beschadigde muren te repareren
  • Als decoratieve afwerking
  • Voor het luxe effect van een glad plafond

Topkwaliteit stucwerk

Wanden en plafonds moeten natuurlijk worden voorzien van goed stucwerk met de juiste hechting. Wat dat betreft is een plafond van gips vergelijkbaar met onze huid. De gipslaag heeft poriën die moeten ademen om vocht door te kunnen laten. Daarom is het zeer belangrijk dat stucwerk wordt afgewerkt met een goede latex verf die ademend is, en dus damp doorlatend is.

Eventuele scheuren in het stucwerk

Scheuren en scheurvorming in stucwerk zijn niet altijd te voorkomen. Scheuren kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het verzakken van een woning, iets wat bij woningen in – vooral – nieuwbouwwijken voor kan komen. Voordat we gaan stucen kunnen we soms wel aangeven waar en wat zwakke punten zijn in de woning en kunnen we stukadoor gaas aanbrengen om scheurtjes te voorkomen. Gaas kan overigens niet iedere scheurvorming tegenhouden en soms kan scheurvorming verergeren. Ook meestal in nieuwbouw woningen.

Droogtijd van stucwerk

De droogtijd van vers aangebracht stucwerk is natuurlijk een belangrijk aspect. Houd u er rekening mee dat stucwerk niet te snel mag drogen, maar zeker ook niet te langzaam. Een goede temperatuur voor het drogen van stucwerk is 22 graden Celsius. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat stucwerk per millimeter dikte 24 uur droogtijd nodig heeft.

Tegelwinkel Heij -Kinkelaar
Wij nemen de tijd voor onze klanten

Daarom werken wij maandag t/m vrijdag enkel op afspraak. Op zaterdag bent u ook zonder afspraak welkom tussen 10:00 – 16:00.

Afspraak maken

Celsiusweg 18A, 6662 PX Elst (gld)