Slabs

Meer informatie of advies nodig?

Afspraak maken Offerte

De tegeltrend waar je ‘u’ tegen zegt

Keramische tegels zijn in steeds grotere maten verkrijgbaar. Deze zogenaamde tegelplaten worden ook wel slab tegels, XL maten of keramische slabs genoemd. Tegel slabs zijn de perfecte tegel om een interieur compleet mee aan te kleden. Slabs zorgen voor een luxe en ruimtelijke uitstraling met minimale voeglijnen. Ze bieden dus echt iets unieks in huis. Wilt u uw badkamer van vloer tot plafond bekleden met deze keramische tegels? Met dit grote formaat tegel geeft u iedere badkamer of woonkamer een luxe en zeer ruimtelijke uitstraling.

XXL keramische tegels

De tegel slab wordt ook wel de XXL keramische tegel of tegelplaat genoemd. De XXL tegel geeft veel mogelijkheden als het aankomt op esthetisch of technisch vlak. Op het gebied van onderhouds- en schoonmaakgemak heeft keramiek zich al lang en breed bewezen. Door de grote afmetingen van slabs worden naden tot een minimum beperkt. Daarmee wordt het oppervlak nog onderhoudsvriendelijker.

Wanneer kiezen voor slabs?

Kiezen voor een XXL tegels geeft u de mogelijkheid om een exclusief interieurelement te creëren. Daarnaast beschikken ze natuurlijk over alle voordelen van een keramische tegel. Met slabs kiest u voor:

  • Luxe en ruimtelijke uitstraling
  • Duurzaam
  • Weinig naden
  • Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
  • Veel verschillende ontwerpen

Slabs in diverse grote afmetingen

Slab tegels zijn er in diverse grote maten. Bij de formaten is wel rekening gehouden met de afmetingen van de plafonds in nieuwbouwhuizen. Zo hebben wij in ons assortiment slabs in verschillende grote formaten, waaronder 100x100cm, 100x300cm, 120X120cm, 120X260cm, 120x360cm, 50x100cm, 60x120cm.

Wat maakt slabs uniek?

Wat maakt de tegels zo luxe, exclusief en uniek? Dat begint natuurlijk met het bijzonder opvallende uiterlijk, ofwel het enorme formaat. Deze grote tegelplaten vallen ook op in prijs. Door hun forse formaat bevinden ze zich in een hoger prijssegment, omdat ze uitsluitend liggend en in speciale kratten vervoerd moeten worden. Het lastige formaat maakt ook dat ze alleen door specialisten te plaatsen zijn en dat ze vrijwel altijd op maat gezaagd moeten worden. Maar als ze eenmaal de muren van uw badkamer bedekken, dan heeft u ook echt iets bijzonders in huis!

Slabs voor de tegelzetter

Wie handig is kan overwegen om zelf tegels te plaatsen. Maar als het gaat om slabs, adviseren we u om ze door onze specialisten te laten plaatsen. Het plaatsen van deze tegels is zelfs voor ons een echte specialiteit. Het zetten van deze tegels is lastig, omdat ze net zo hoog zijn als uw plafond. En om ze echt nauwkeurig op maat te maken, moeten ze meestal nog een zeer klein stukje afgezaagd worden. Dat kan alleen met speciale zaagmachines. Verder is het nogal een opgave om slabs van bijna drie meter lang naar boven te dragen zonder delen in huis te beschadigen.

Slabs en vloerverwarming

Net als alle andere ‘normale’ keramische vloertegels zijn slabs uitstekend te combineren met vloerverwarming. Ook met deze tegels geniet u in de woonkamer en de badkamer van heerlijk warme voeten.

Slabs keramisch
Slabs keramische tegel
Slabs keramische tegels
Slabs keramisch marmer

Kom langs in onze showroom

Bent u benieuwd geworden naar onze betonlook tegels? En wilt u ze graag in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak in onze showroom in Elst. Hier vindt u onze prachtige collectie en helpen we u graag met een advies op maat!

Tegelwinkel Heij -Kinkelaar
Wij nemen de tijd voor onze klanten

Daarom werken wij maandag t/m vrijdag enkel op afspraak. Op zaterdag bent u ook zonder afspraak welkom tussen 10:00 – 16:00.

Afspraak maken

Celsiusweg 18A, 6662 PX Elst (gld)