Vloeregalisatie

Meer informatie of advies nodig?

Afspraak maken Offerte

Vloeregalisatie onmisbaar voor een strakke tegelvloer

Vloeregalisatie is onmisbaar om een tegelvloer strak te kunnen leggen. Als tegelzetbedrijf kent Heij-Kinkelaar als geen ander het belang van een vlakke ondervloer. Zonder is strak tegelen namelijk niet mogelijk. Wanneer ook uw vloer ongelijk is, lossen we dat natuurlijk voor u op. En dat doen we door de vloer aan te smeren. Een vlakke vloer geeft niet alleen een mooier resultaat, maar zorgt er ook voor dat uw vloer langer meegaat. Dankzij vloeregalisatie leveren wij altijd eersteklas tegelwerk!

Wanneer vloeregalisatie?

Een vloer egaliseren voordat de nieuwe vloer overheen wordt gelegd voorkomt veel problemen. Wanneer de vloer grotendeels vlak is kan dit ook plaatselijk. Egalisatie is daarom praktisch altijd nodig bij:

  • te grote hoogteverschillen
  • als afwerking voor het leggen van vloerverwarming
  • en wanneer de vloer beschadigd is.

Gevolgen tegelvloer leggen zonder vloeregalisatie

Tegels leggen op een vloer die niet vlak is, levert geheid problemen op. Ten eerste kunnen er bij een ongelijke ondervloer tegels omhoog steken. U kijkt dan tegen de zijkant van de tegel aan – wat natuurlijk niet mooi is. Ook is dit erg hinderlijk met stofzuigen en dweilen; en bovendien gevaarlijk omdat u er over kunt struikelen.

Verder kan er door hoogteverschil ruimte onder een tegel ontstaan. De tegel wordt dan niet goed ondersteund en klinkt hol als u erover heen loopt. De kans op breken en loslaten is dan groot. Ook kan er vocht onder de tegels komen. Allemaal redenen  waarom het hoogteverschil niet te groot mag zijn. Deze problemen zijn gelukkig makkelijk te voorkomen door de vloer eerste egaliseren.

Over een oude tegelvloer heen tegelen

Vloeregalisatie is ook toe te passen op een oude tegelvloer. Wanneer het geen probleem is dat de nieuwe vloer iets hoger komt te liggen, scheelt dat heel wat breekwerk. Na de vloeregalisatie heeft u de perfecte ondergrond voor een nieuwe tegelvloer of welke vloer u er ook overheen wilt laten leggen.

Vloeregalisatie tegelzetbedrijf
Vloeregalisatie betrouwbaar bedrijf
Professionele Vloeregalisatie
Vloer laten egaliseren

Meer informatie? Kom langs in onze showroom.

Wilt u meer weten over vloeregalisatie? U bent van harte welkom in onze showroom in Elst. Onze experts kunnen u er alles over vertellen en u kunt meteen onze vloertegel collectie bekijken. Maak een afspraak via ons contactformulier. We zien u graag verschijnen!

Tegelwinkel Heij -Kinkelaar
Wij nemen de tijd voor onze klanten

Daarom werken wij maandag t/m vrijdag enkel op afspraak. Op zaterdag bent u ook zonder afspraak welkom tussen 10:00 – 16:00.

Afspraak maken

Celsiusweg 18A, 6662 PX Elst (gld)