De nieuwste tegeltrends

Terug naar overzicht
Visgraat wandtegels badkamer

Wat zijn de tegeltrends voor 2023?

Als u op de site kijkt van een tegelzetbedrijf, hoopt u natuurlijk dat wij wel weten wat de nieuwste tegeltrends zijn. Nu zijn wij uiteraard geen trendwatchers of interieurspecialisten. Daar hebben wij niet voor doorgeleerd. Maar met onze vele jaren ervaring in de tegelbranche en op basis van wat klanten bij ons aan tegels afnemen, zijn wij uiteraard wel op de hoogte welke soorten tegels op dit moment populair zijn en waarvan we met een gerust hart durven zeggen dat ze een trend zijn.

Welke tegels zijn populair?

Terugkijkend op 2022 kunnen we zeggen dat er dat jaar een stijging in belangstelling te zien was in een aantal soorten tegels. Zo trokken de betonlook-, houtlook-, klassieke look- tegels veel aandacht en wij verwachten dat die trend zich in 2023 wel zal doorzetten. Hieronder nemen we deze tegels eens onder de loep.

Meer informatie

Zoals u kunt lezen leveren wij bij voorkeur de tegels waar onze klanten om vragen. Op basis daarvan zien zij natuurlijk wel welke tegels een trend zijn. Maar de echte interieurtrends laten wij graag aan de specialisten over. Wilt u bij ons ook echte trendy tegels bestellen? Dat kan uiteraard. Op onze website vindt u ons ruime assortiment tegels.

Tegeltrends

Betonlook tegels

Deze industriële look is al een poosje in de mode en daar lijkt maar geen einde aan te komen. In toenemende mate zien we landelijk dat veel industriële panden gemoderniseerd worden en ingericht worden voor bewoning. Veel bewoners van deze woningen kiezen ervoor om die industriële look door te trekken in de vloer met bijvoorbeeld een betonvloer of betonlook tegels. En het werkt ook zeer inspirerend. Het is al vele jaren één van de meest populaire looks onder de tegels en is niet meer weg te denken uit vele Nederlandse woonkamers. Ook betonlook wandtegels nemen steeds meer aftrek, ook voor een industriële inrichting, maar zien we ook steeds vaker terug in een modern en landelijk interieur.

Houtlook tegels

Mensen die voor een puur landelijk interieur kiezen, vallen natuurlijk als een blok voor houtlook tegels. De houtlook tegel is al vele jaren veel verkocht en durven we daarom wel tijdloos te noemen. Vooral doordat de houtlook tegel tegenwoordig in diverse kleuren leverbaar is, vermoeden wij dat deze tegels nog wel een poosje in de mode zal zijn.

Klassieke look tegels

Nooit weggeweest zijn de tegels met een rustige uitstraling die ook wel klassiek wordt genoemd. Sommigen noemen het zelfs ouderwets. Deze klassieke stijl vormt vaak de basis voor de meeste woonkamers, omdat ze makkelijk te combineren zijn. Met zachte en warme kleuren bij een klassieke vloer is een interieur als snel sfeervol aangekleed.