Hoe houd je tegels glanzend?

Terug naar overzicht
Marmer tegel ivory hoogglans

Tegels glanzend houden

Hoe houd je tegels glanzend?

Hebben wij uw woning, of bepaalde vertrekken in uw woning, mooi betegeld en blinken alle tegels letterlijk als nieuw? Dan wilt u natuurlijk dat die tegels zo lang mogelijk die mooie, frisse en glanzende uitstraling behouden. Als ervaren tegelzetbedrijf weten wij daar natuurlijk wel raad mee. Daarom vertellen wij u op deze pagina meer over het onderhouden en het mooi glanzend houden van uw tegels.

Waarom tegelonderhoud?

Tegels zijn een veelgebruikte vloer- en wandafwerking in huizen, winkels, kantoren en andere gebouwen. U heeft er ook voor gekozen. Het is belangrijk dat u de tegels goed onderhoudt om verschillende redenen.

Ten eerste kunnen vuil, stof en andere verontreinigingen de glans en kleur van de tegels verminderen. Als u de tegels niet goed onderhoudt, zullen de tegels er vuil en flets uit gaan zien.

Ten tweede kunnen tegeloppervlakken poreus en kwetsbaar worden voor schimmels en bacteriën. Bovendien kan de schimmelgroei ook verergeren en een onaangename geur veroorzaken.

Ten slotte kan onvoldoende onderhoud ervoor zorgen dat de tegels hun kwaliteit verliezen, waardoor ze sneller kunnen beschadigen of zelfs kunnen breken. Door uw tegels regelmatig te onderhouden, behouden ze hun kwaliteit en gaan ze langer mee.

Tegelzetbedrijf keramische wandtegels

Goed onderhoud voor glanzende tegels

Als u uw tegels in huis mooi en fris glanzend wil houden, moet u ze natuurlijk goed onderhouden. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Als u deze 4 tips volgt, hebben wij er alle vertrouwen in dat het met die glanzende tegels in uw woning wel goed komt.

1. Hardnekkig vuil en vlekken verwijderen

Begin uw tegelonderhoud met het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken met een dweil. Als u klaar bent met dweilen, kunt u een vochtige spons of doek gebruiken om de tegels en voegen schoon te maken. Gebruik hiervoor nooit schurende schoonmaakmiddelen of schuursponsen!

2. Tegelsealer of glansmiddel gebruiken

Na het schoonmaken van de tegels, kunt u een (hoogglans) tegelsealer of glansmiddel gebruiken om de tegels te beschermen en hun glans te laten behouden. Breng hiervoor een dun laagje van de sealer aan met een zachte spons en laat het drogen.

3. Geen schadelijke schoonmaakmiddelen gebruiken

Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, want die kunnen uiteraard uw tegels beschadigen. Gebruik bij voorkeur ook geen schoonmaakmiddelen die ammoniak bevatten.

4. Regelmatig uw tegels onderhouden

Wij adviseren u om bovenstaande stappen te herhalen voor regelmatig tegelonderhoud om uw tegels mooi glanzend te houden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over tegelonderhoud? Onze experts kunnen u er alles over vertellen. Neem daarom gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, via de e-mail of via het contactformulier hier op de website.

Logo Tegelzetbedrijf Heij Kinkelaar beeldmerk

Meer informatie

Vul hieronder het formulier in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden!